Yeni Tomografi Cihazımız Hizmete Girmiştir.
02 Mart 2022

Canon Aquilion Lightning TSX-035A Tomografi Cihazı

Hastanemizde mevcut 2004 model 2 kesitli bilgisayarlı tomografi cihazı yerine 2022 model 16 sıralı 32 kesit  ‘Canon Aquilion Lightning TSX-035A’ marka cihazın kurulumu yapılarak hizmet vermeye başlamıştır.

Bilgisayarlı Tomografi (BT), vücut içindeki alanların ayrıntılı resimlerini veya taramalarını oluşturmak için radyasyon kullanılan bir görüntüleme yöntemidir. Farklı kesitlerden çekilen görüntüleri birleştirerek kemik, damar ve yumuşak dokuların kesit görüntülerini oluşturur. Çeşitli hastalıkların tanı ve takibinde kullanılır. Ayrıca acil travma hastalarında sıklıkla kullanılan görüntüleme yöntemidir.

Daha iyi bakım. Daha güvenli görüntüleme

Canon Medical Systems'ın tüm vücut görüntüleme için 16 sıralı 32 kesit helical BT sistemi olan Aquilion Lightning™, hasta bakımını optimize etmek ve klinik karar verme sürecini hızlandırmak için en son teknolojileri kullanır. Yenilikçi özellikler, yüksek kaliteli izotropik görüntülerin rutin olarak düşük hasta dozuyla alınmasını sağlar. İş akışı kolaylaştırılarak hasta verimi artırılır. Ve çok çeşitli rekonstrüksiyon algoritmaları kullanılarak gelişmiş 3D ve reformat görüntüler ile klinik tanıda esneklik sağlar.